Followers

HIMPUNAN ULAMA THURATH SIRI 3

Tuesday, March 30, 2010

TAHNIAH YAB TN GURU DATO NIK ABDUL AZIZ MENERIMA DARJAH KEBESARAN KELANTAN 30 MAC 2010


YAB TN GURU , merangkap MURSYIDUL AM PAS menerima darjah kebesaran negeri Kelantan YANG DIKURNIAKAN OLEH TUNKU MUHAMMAD FARIS ISMAIL PETRA , SELAKU PEMANGKU RAJA KELANTAN .

Kurnian ini amat2 dihargai dan disanjung tinggi . Mudahan Kelantan kekal dibawah pemerintahan ULAMA .Darjah ini ,mudahan sebagai simbolik kerajaan Kelantan Menaikan martabat ulama ditempat yang selayaknya . Golongan ULAMA perlu diutamakan kerana mereka banyak memberi sumbangan kepada rakyak dalam pentadbiran , politik , kemasyarakatan ,memberi ilmu kefahaman agama kepada rakyat . Selayaknya YAB MENTERI BESAR KELANTAN MENDAPAT ANUGERAH INI .SATU KEPUJIAN UNTUK PIHAK ISTANA TERUTAMA TUNKU FARIS...

1 comment:

 1. Rasulullah s.a.w. adalah jawatan yang dilantik oleh Allah sendiri. Allah sendiri tengok dalam ramai-ramai manusia di muka bumi ini entah berapa ribu juta trillion manusia ni ada seorang di dunia ni namanya Muhammad Bin Abdullah s.a.w.

  Beliau telah dilantik menjadi nabi bila umur dia 40 tahun. Waktu dia beranak jadi 40 tahun belum jadi nabi ni dia beranak, bonda dia mak dia Siti Aminah tak tahu anaknya ini akan dilantik menjadi nabi.

  Sebagaimana yang disebut minggu lepas, kita menyambut maulid nabi, maulid nabi ni kerja tak sudah. Jangan ingat bila kita sambut maulid nabi ni selesai masalah.

  Kalau Nabi Muhammad waktu dia beranak tu serupa Muhammad Muhammad lain. Kat kampung kita ada Muhammad,situ ada Muhammad, ada Mat, orang Melayu Kelantan panggil Mat, Mat anak kita, Mat budak kampung kita dengan Mat Bin Abdullah di Tanah Arab tu waktu dia beranak serupa aja. Yang jadi masalah, yang jadi kita dengan dia peringkat rapat ni setelah 40 tahun kemudian bila beliau jadi nabi dengan turunnya ayat Iqra'

  Artikel penuh di http://hanifsalleh.blogspot.com/2010/02/tok-guru-oh-tok-guru.html

  Sila ziarah http://fakehkhalifah.blogspot.com untuk mendapat artikel-artikel seumpama ini

  ReplyDelete