Followers

HIMPUNAN ULAMA THURATH SIRI 3

Saturday, January 5, 2013

Tuan Guru Haji Salleh Musa minta Tuan Guru Haji Hadi pertahankan Amanat


Tuan Guru Hj Salleh bin Musa Mudir Madrasah Ar Rahmaniah Sik Kedah merupakan tokoh ulama Kedah
berusia 85 tahun yang sangat kuat berjuang memastikan kemenangan Islam di Malaysia meminta Tn Guru Hj Hadi Awang mempertahankan Amanat 1981
Amanat tersebut tidak perlu ditarik semula kerana bertepatan dengan hukum agama kata Tuan Guru Hj Salleh Musa

Tn Guru Hj Salleh berkata ucapan Tn Guru Hj Hadi dikeluarkan disebabkan pimpinan UMNO pada masa itu menghina Islam seperti mempertikai hukum Hudud , mempersenda hukum Allah , mempersenda sunnah Rasulullah SAW . Banyak perkara UMNO buat yang bertentangan dengan syaraq dan aqidah, yang paling nyata kesalahan UMNO adalah kerana asingkan agama dari politik  .

Tuan Guru Hj Salleh amat kecewa dengan isu amanat ini yang sengaja dimainkan UMNO yang sangat ketandusan isu . Tn Guru Hj Salleh berkata Insyallah isu ini tidak lama , nanti depa (mereka /UMNO ) akan diam .
Golongan agama seperti beberapa orang mufti dan termasuk Hassan Ali tidak amanah dengan ilmu .
Contohya Hassan Ali mengapa dulu masa ada jawatan dalam PAS tidak bangkitkan isu ini hingga dia dapat jadi exco PAS di Selangor ? Mengapa sekarang Hassan Ali baru bersuara , ini menunjukkan Hassan Ali tidak ikhlas berjuang .
Begitu juga Tn Guru Hj Salleh menemplak JAKIM dan beberapa orang mufti terutamanya Dato Harussani mengapa isu amanat ini dibesarkan ? Mengapa tidak tegur Mahathir yang kata " Baik kawan dengan syaitan yang dikenali dari malaikat " dan Mahathir berkata Malaikat ada yang baik dan ada yang jahat mengapa tidak ambil tindakkan , ini soal aqidah .
Begitu juga mengapa tidak ambil tindakan kepada Rahim Noor yang kata kepada Nik Aziz bapa kafir ?
Ini menunjukan ramai mufti jahat mufti pengampu kerajaan .
Begitu juga ramai pimpinan UMNO mempersenda hudud mengapa tidak diambil tindakkan dan mengapa tidak  dihebohkan ?

Tn Guru Hj Salleh menyeru ahli PAS supaya memperbanyakan doa munajat agar fithnah jahat UMNO/BN terhadap Tn Guru Hj Hadi dalam isu ini diangkat dengan segera .
Tn Guru Hj Salleh mengadakan munajat khas mengenai isu amanat Hj Hadi ini di Masjid Bukit Besar Yan pada 2.1.2013 lalu , kehadiran lebih kurang hampir 400 orang yang hadir . Tn Guru Hj Salleh Musa akan jelajah setiap daerah seluruh kedah menggerakan munajat bagi menghadapi pilihanraya 13.

Tn Guru Hj Salleh menghubungi Tn Guru Hj Hadi Jumaat lalu meminta Tn Guru Hj Hadi bersabar dan mempertahankan amanat  , Alhamdulillah Tn Guru Hj Hadi dengan berkata tak pa Tok Guru saya tenggah mengarang 100 alasan mengenai amanat ini Insyallah saya pertahankan.
TAKBIR!!!

Pertahan Amanat Hj Hadi 1981 (1)- Helmi AssyafieNo comments:

Post a Comment