Followers

HIMPUNAN ULAMA THURATH SIRI 3

Friday, November 5, 2010

Rasul Dahri Yang Sesat.

Assalamualaikum W.b
Saudara,
Maaf sudah lama saya tidak masukkan maklumat baru,  kerana saya ke DUN Galas Kelantan .
Baru pulang ke Kedah pagi ini 6.11.2010

3 comments:

  1. Assalamualaikum.....
    nie ana ade satu pertanyaan,
    klu lah betul apa yang telah diucpkan oleh seorang ustaz diatas bahawa, 'kitab tersebut telah di check sebutir2, kitab itu di bca hok atas, hok bawah x bace, napok hok k, hok muktamat x baco'..... 'buku2 beliau ade (ustaz rasul dahri)tpi ble kte check ble kite check, nama buku ini diambil daripada ulamak muktabar tetapi ditambah dengan penyelewengan-penyelewengan untuk membenarkan dakwaan wahabi'....'beliau (ustaz rasul dahri) mengaku imam syafie tetapi ble kte check. dia mengkondem imam syafie'.....

    satu persoalan timbul... apakah benar apa yang dikatakan oleh seorng ustaz di atas..??? klu lah benar, tolong tunjukkan bukti2 yang sahih... sebagai contoh.. mengenai kenduri arwah... boleh kemukan saya bukti2 yang sahih yang mengatakan bahwa kenduri arwah boleh diadakan...

    yang last skali... 'beliau (ustaz rasul dahri) mengaku imam syafie tetapi ble kte check. dia mengkondem imam syafie' video minit ker 2.17.. boleh tunjukkan bukti.. ini kerana, hal ini boleh menimbulkan fitnah... sesungguhnya,

    Firman Allah bermaksud: “Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)

    dan sesungguhnya “fitnah itu lebih besar daripada membunuh.”(Surah al-Baqarah,ayat 191)...

    sekian....
    (tolong komen tau bt pos)
    (x perlu tahu sape ana yang penting, persoalan ini terjawab...)
    (ana akan selalu mengikuti laman web ini..)

    ReplyDelete
  2. Tak kenal sape ustaz dlm video tu ? atau sajer2 tunjuk biadap ?

    ReplyDelete
  3. Salam,
    kita sebagai saudara seagama x baik b'gaduh k?
    Tengok link kt bawah ni, rasanya terjawab skit kot persoalan hamba Allah kt atas tu..
    http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-negeri/pengharaman-buku-buku-tulisan-saudara-rasul-dahri-yang-telah-diperakui-haram-0
    Daripada tunggu orng lain tunjuk bukti kat kita baik kita cari sendiri kn?=)
    Tapi pastikn dari sumber yg SAH betol la..
    Peace, no fight, no war

    ReplyDelete