Followers

HIMPUNAN ULAMA THURATH SIRI 3

Monday, January 11, 2010

PANDANGAN TUAN GURU HJ SALLEH DALAM ISU KALIMAH ...

TUAN GURU BERPENDAPAT BAHAWA ISU KALIMAH INI MESTI SEGERA DISELESAI DENGAN SEGERA DEMI KEHARMONIAN NEGARA. KITA TIDAK MAHU HURU HARA , KITA MAHU KEAMANAN .

JANGAN MAIN2 DENGAN ISU INI , ISU INI BERKAIT DENGAN AGAMA . KALIMAH ALLAH MERUPAKAN KALIMAH AGUNG , BAHAYA SEANDAINYA DIBENARKAN PADA KRISTIEN .

BAHAYA YANG PALING BAHAYA ADALAH DIBIMBANGI UMAT AKAN KELIRU DAN FAHAM ISLAM DAN KRISTIEN SAMA . CONTOH SEKIRANYA DI GEREJA ADA KALIMAH ALLAH , SAMA LAH DI MASJID PUN ADA , MAKA INI BAHAYA!!!
ISLAM MENTAUHIDKAN ALLAH , MEASAKAN ALLAH MANAKALA KRISTIEN SYIRIK DENGAN ALLAH .

BAHAYA LAGI KIRANYA MEREKA TIDAK MENGHORMATI TULISAN INI . KITA FAHAM TIDAK MENGAPA KITA AKAN MENGHORMATI KALIMAH MULIA INI . SEDANGKAN MEREKA?

KRISTIEN SEKARANG TIDAK BERPEGANG DENGAN AGAMA DARI LANGIT. MEREKA TELAH MEMUTAR BELIT HINGA MENJADI BAIBEL . MEREKA BUKAN LAGI NASRONI ZAMAN NABI ISA , KRISTIEN SEKARANG TERNYATA KUFUR . MANA BOLEH PAKAI KALIMA ALLAH YANG MEMBERI MAKSUD DALAM KAMUS BAHASA ALLAH ATAU TUHAN YANG MAHA ASA . KRISTIEN BERTUHANKAN NABI ISA , SEDANGKAN ISLAM HANYA ALLAH TUHAN KITA . MANA BOLEH IZIN PADA MEREKA

1 comment:

  1. salam..ana harap lebih banyak isu mengenai umat Islam pada masa kini disiar untuk menyedarkan kita..

    ReplyDelete