Followers

HIMPUNAN ULAMA THURATH SIRI 3

Tuesday, August 20, 2013

Ustaz Zamihan Bantai Ustaz Fathul Bari isu Khawarij (Isu Mesir)

SIAPA KHAWARIJ WAHAI FATHUL BARI???
ULAMA WAHABI UMNO kena bantai dengan Ustaz Zamihan


Pandangan saya ( Helmi Assyafie )
Setiap orang yang mengaku beriman kepada Allah dan Rasul dan yang dakwa cinta Allah dan Rasul Wajib Berjihad , jihad dalam erti kata sanggup korban segalanya sekadar kemampuan kita, turun medan jihad , korban tenanga , wang ringgit , masa , fikiran dan sebagainya . Internet juga boleh kita memberi sumbangan jihad dengan memberi penerangan yang benar serta bangkitkan roh perjuangan mengikut acuan Islam , CELAKA kita jika kita bersama orang yang zalim dan batil , jangan sekali-kali kita cenderung kepada kezaliman , kefasiqkan , dan kufar . Jangan kita fithnah Dr Yusuf Qaradawi kerana fatwa beliau , kita kenali beliau beliau bukan kawarij seperti tuduhan Fathul Bari kepada beliau dalam isu Mesir , beliau merupakan ulama haraki yang mengeluar fatwa supaya daulah Islamiah terbentuk di setpai negara Isalm termasuk di Gaza , tak semesti Dr Yusuf Qaradawin kena turun medan petempuran tapati keluarkan fatwa semasa untuk keadilan merupakan jihad , kita orang awam memada jihad kita sokong kebenaran dan kita sebarkan kebenaran dan sentiasa tidak redha dengan kebatilan - Helmi Assyafie Pondok Sik Kedah - 13 Syawal 1434

2 comments:

 1. Lu ni ustaz ka..... Ustaz fathul bari beri pandangan dia bukan kutuk....usop qardawi bukan semua betul....boloo....

  Kau tu yg budak kecikk....

  ReplyDelete
 2. emmmm ustaz ni sampai pertikai nama yang orang tua ustaz fathul bari bagi nama. emmm macam ni ka org yang cuba sampaikan dakwah secara berhemah. even cara dia memberikan ceramah dia pun nampak 'keras' intonasi dia. emm lagi satu fakta dia tentang apa sebenarnya yang berlaku di Mesir nampak sangat tak tepat.

  nampak dia banyak membuat kesimpulan berdasarkan sedikit maklumat. agak sedih jika inilah caranya en zamihan cuba menjadik ustaz.

  wallaualam.

  ReplyDelete